23.3.05

Als één lid lijdt, lijden alle leden

Gelukkig is er in ons deel van de wereld godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Rondom de aardbol zijn er echter landen waar mensen met 'afwijkende' meningen of geloofsovertuigingen vervolgd worden. Open Doors is een internationale organisatie die wereldwijd aandacht besteedt aan het lot van vervolgde christenen. In samenwerking met deze organisatie heeft uitgeverij Ark Boeken recent diverse boeken laten verschijnen.


Broeder Dick - Ervaringen van een bijbelsmokkelaar. Dit boek bevat de memoires van Dick Langeveld (de gesproken herinneringen zijn door journalist Jan Heijnen uitgewerkt). Dick Langeveld werkte jarenlang in het geheim voor Open Doors in voormalige Oostblok-landen. Pas nu het gevaar voor christenen in dit werelddeel vrijwel geheel verdwenen is, konden de indrukwekkende verhalen over hun geloofsmoed opgeschreven en uitgegeven worden. Klik hier voor meer informatie over dit inspirerende boek!
Met RealPlayer (gratis te downloaden) kun je een radio-interview van Sjors Fröhlich met Dick Langeveld beluisteren. Dit gesprek werd uitgezonden door de NCRV op zaterdag 19 maart jl. Klik hier als je er naar wilt luisteren.


Een leger van licht - Hoop op vrede in het Midden-Oosten. Dit boek is geschreven door de oprichter van Open Doors, Anne van der Bijl - samen met de Amerikaanse auteur Al Janssen. Anne van der Bijl vertelt over de manier waarop hij in de afgelopen 35 jaar de christelijke gemeenschap in de moslimwereld heeft gediend. Vaak wist hij mensen persoonlijk te bemoedigen en ondersteunde hij onderwijs, pastoraat en evangelisatieprojecten. Zo heeft hij jaren in het Midden-Oosten met zijn conflicten en schijnbaar onoplosbare tegenstellingen, de boodschap van de Vredevorst gebracht.
Hier vind je een link naar een artikel op de site van de Evangelische Omroep; daar kun je ook zeer veel reacties op dit boek vinden. Ook staan op deze pagina links naar een radio-interview en je kunt alsnog kijken naar het gesprek dat Andries Knevel met Anne van der Bijl had in Het Elfde Uur van 30 november 2004.


Zij mogen de hemel niet zien bevat het aangrijpende relaas van de Noord-Koreaanse Soon Ok Lee. In mijn posting van 14 januari 2005 kun je meer lezen over (de achtergronden) van dit boek. Dit is geen aangenaam verhaal om te lezen, maar het is m.i. wel noodzakelijk om kennis te nemen van de inhoud als je wat verder wilt denken over wat er zoal in de wereld gebeurt. Klik hier als je meer wilt weten over de gebedsactie van Open Doors voor Noord-Korea. Het gebed van christenen zal voor een doorbraak in dit land zorgen - daar geloof ik oprecht in.

No comments: